110 fasta tjänster kapas på Apoteas lager i Morgongåva

Förslaget innebär att delar av personalen kan komma att sägas upp. Foto: chuttersnap/unsplash

Enligt Ehandel har Apotea meddelat att man planerar att minska antalet tillsvidareanställda på sitt logistikcenter i Morgongåva och istället hyra in personal från bemanningsföretag för att spara 110 fasta tjänster.

Detta beslut lämnades av nätapoteket strax efter att medarbetarna informerats. För närvarande pågår förhandlingar med facket för att avgöra det exakta antalet medarbetare som kan komma att sägas upp, skriver Ehandel. Dessutom planerar Apotea att inleda samtal med lokala bemanningsföretag för att hitta gemensamma lösningar och möjligheter att dela personal med andra logistikföretag i området.

"Vi har under senaste åren sett en ökande grad av oförutsedda uppgångar i efterfrågan och då är det bättre att kunna jobba mer med bemanning och minska risken för övertid – något som även facket efterfrågat. Därför undersöker vi nu möjligheten att använda oss av en bemanningslösning för ökad flexibilitet och för att säkerställa vårt löfte om snabba leveranser till våra kunder", säger Stefan Eriksson, vice vd på Apotea, i en kommentar till Ehandel och fortsätter.

"En förflyttning skulle innebära en större förutsägbarhet i schemaläggning, lättare att få semester när man önskar och mindre risk för övertid med kort varsel eftersom arbetskraft kan flöda mellan flera lokala företag".