Inpectos autonoma lastbilar passerar 100 miljoner kilometer

Företagets autonoma körsystem täcker 83 % av Kinas nationella motorvägar. Foto: Inpecto

Inceptio meddelar att deras autonoma lastbilar nu har kört säkert över 100 miljoner kilometer i kommersiell drift. Detta markerar en betydande framsteg i kommersialiseringen av autonoma tunga lastbilar för företaget.

Företagets teknik har blivit väl accepterad inom olika områden av linjetrafikssektorn, inklusive expressleveranser och styckegodstransporter. Genom att öka antalet kompatibla lastbilsmodeller har Inceptio möjliggjort att deras lastbilar har kört ytterligare 50 miljoner kilometer på bara åtta månader, vilket visar på deras snabba tillväxt.

Deras autonoma körsystem täcker en betydande del av Kinas motorvägar och har använts av tusentals förare på ett säkert sätt under tillryggaläggandet av dessa 100 miljoner kilometer.

Flera av Kinas ledande logistikföretag är redan kunder hos företaget, och deras teknik har visat sig vara framgångsrik även inom kontraktslogistik för globala varumärken som Budweiser och Nestlé.

De har också samarbetat med flera stora lastbilstillverkare för att integrera deras autonoma körsystem i nya lastbilsmodeller, vilket ytterligare ökar spridningen av deras teknik.

Tekniken har möjliggjort betydande besparingar för transportföretag, både genom minskade arbetskostnader och bränslebesparingar. Dessutom har den förbättrat säkerheten och körkomforten för förare och möjliggjort ökad användning av fordonen.

”Kommersialiseringen av Inceptios autonoma körteknik och dess T-NOA-funktioner gör betydande framsteg, vilket har inneburit att vi snabbt kunnat passera milstolpen på 100 miljoner kilometer bara åtta månader efter att vi nådde 50 miljoner kilometer. Vår teknik har stor inverkan på logistikbranschen. Den kommersiella spridningen av Inceptio-drivna autonoma lastbilar inom hela linjetrafiksektorn är spännande, men det som verkligen inspirerar är den kreativitet och innovation som våra kunder bidrar med. Detta användardrivna tillvägagångssätt flyttar fram gränserna för hur dessa autonoma lastbilar används, vilket öppnar upp nya sätt att sprida vår teknik. Ju mer data vi samlar in, desto snabbare kommer vi att kunna förbättra våra algoritmer och vidareutveckla vår fullstacklösning. Vi kommer att fortsätta arbeta nära med våra OEM-lastbilspartners för att erbjuda ännu högre säkerhet, effektivitet och lönsamhet till kunder i logistikbranschen", säger Julian Ma, grundare och VD på Inceptio Technology.