Infrahubs säljer logistikfastighet i Stigamo till BlackRock

3D bild av tomten. Bild: Infrahubs

Infrahubs har ingått ett avtal med en fond som förvaltas av BlackRock för att sälja en ny, större logistikfastighet som för närvarande byggs i Jönköping.

Fastigheten är belägen i Södra Stigamo, Jönköping, med en yta på cirka 20 000 kvadratmeter och ligger nära E4:an. Den är utformad med fokus på framtidens logistikbehov, inklusive automatisering, miljöcertifiering och energieffektivitet. Affären har genomförts utan att annonsera den på öppna marknaden.

"Efterfrågan från hyresgäster inom logistik är fortsatt hög. Detta skapar också en stark investeringsvilja inom logistikmarknaden för moderna och hållbara logistikfastigheter med bra lokalisering, långa hyresavtal och starka hyresgäster. Försäljningen till BlackRock är ytterligare ett bevis för detta och som visar att Infrahubs har ett koncept och erbjudande för framtidens logistik,” säger Andreas Ekberg på Infrahubs.

"Vi har som målsättning är att vara ledande inom hållbarhet i branschen. Det ställer krav på att vi, tillsammans med våra leverantörer, tar hänsyn till och ansvar för den ekonomiska, miljömässiga och sociala påverkan våra aktiviteter har på vår omvärld,” säger Andreas Ekberg på Infrahubs.

”Det är glädjande att kunna presentera ytterligare förvärv i linje med vår nordiska strategi där moderna logistikfastigheter spelar en viktig roll i uppbyggnaden av vår fastighetsportfölj. Jönköping har ett bra läge med goda kommunikationer till många konsumenter, och med en miljöcertifierad fastighet kommer vi kunna skapa stort värde för våra hyresgäster och investerare", säger Thorsten Slytå, Managing Director och Head of Nordic Real Estate på BlackRock.

Transaktionen förväntas slutföras i början av januari 2025.