Finnsirius prisbelönas av Shippax

Vinnare av Shippax-priset: från vänster Zheng Hehui, China Merchants Jinling Shipyard; Tom Pippingsköld, Finnlines; Johan Hellman, Deltamarin; Samuli Hintikka, dSign och Finn Wollesen, Knud E. Hansen. Foto: Finnlines

M/S Finnsirius, ett Ro-Pax-fartyg från Finnlines som började trafikera mellan Finland, Åland och Sverige i september 2023, prisades nyligen med ett Shippax-pris på Shippax-konferensen.

Detta fartyg, tillsammans med dess systerfartyg Finncanopus, är de största i Finnlines flotta och har ökat last- och passagerarkapaciteten markant jämfört med tidigare fartyg på samma rutt. De har också implementerat flera tekniska innovationer för att förbättra energieffektivitet och minska miljöpåverkan, samt förbättrat passagerarupplevelsen med olika faciliteter ombord.

Fartygens design och konstruktion var ett samarbetsprojekt med många leverantörer och företag involverade, inklusive europeiska företag som bidrog till 40 procent av leveranserna. Skeppen byggdes i Kina men med betydande europeisk input, och designen togs fram av danska och finska företag.

“Jag vill tacka Shippax för denna framstående utmärkelse, som Finnlines är väldigt stolt över att ta emot. Finnsirius och systerfartyget Finncanopus har imponerat på våra fraktkunder, passagerare och andra intressenter och vi har stora förhoppningar inför sommarsäsongen,” säger Tom Pippingsköld, Finnlines VD.