Sveriges Åkeriföretag lanserar "Topp 40 under 40"

Tanktransporter. Foto: Wikimedia Commons

En ny topplista, kallad Topp 40 under 40, introduceras av Sveriges Åkeriföretag för att uppmärksamma framtidstalangerna inom transportbranschen. Genom denna lista kommer unga talanger och skickliga individer inom åkerinäringen att lyftas fram. 

Åkerinäringen är en betydelsefull sektor i samhället och för näringslivet, med cirka tiotusen företag och en omsättning som motsvarar 3,5 procent av Sveriges BNP. 

Genom Topp 40 under 40 vill Sveriges Åkeriföretag belysa personer inom branschen som, med sitt engagemang, bidrar som verkliga hjältar för att hålla samhället i rörelse. Målet är att synliggöra individer som med sin drivkraft, kompetens och prestationer spelar en avgörande roll för åkerinäringens framtid i Sverige.

– Vi tycker att fler talanger och nyttiga krafter i transportnäringen ska lyftas fram i den pågående omställningen. Därför lanserar Sveriges Åkeriföretag nu en helt ny topplista för att uppmärksamma skickliga och engagerade unga företagare, förare och tjänstemän i olika delar av branschen, säger Oscar Hyléen, VD på Sveriges Åkeriföretag, och fortsätter: 

– Med talanglistan Topp 40 under 40 vill vi ge unga, duktiga talanger ett viktigt erkännande. Samtidigt vill vi inspirera fler till att våra tänka djärvt och nytt, och till att ta nya initiativ för framtiden!  

Nomineringen är öppen från och med 7 maj, till den 6 september och de är inte enbart för framgångsrika företagsledare. Även inspirerande och skickliga branschmedarbetare kan föreslås, som de som sprider glädje på jobbet, framstående förare, projektledare med exceptionell framgång eller de som driver framgångsrika transportverksamheter.