Descartes förvärvar Aerospace Software Developments

Foto: AdobeStock

Descartes Systems Group genomför ett förvärv av Aerospace Software Developments (ASD), ett irländskt företag som specialiserar sig på tullprogramvara för logistikleverantörer och RFID-lösningar för flyglogistik. Denna nyförvärvade teknik förväntas gynna Descartes befintliga kundbas i Norden, som är anslutna till Descartes Global Logistics Network (GLN).

– Descartes Global Logistics Network (GLN) är utformat för att hjälpa speditörer, transportörer och logistikleverantörer att samarbeta för att hantera försändelsernas hela livscykel, säger Ken Wood, EVP Product Management på Descartes, och fortsätter:

– Denna kombination med ASD är ett starkt komplement till vårt nuvarande produktutbud. ASD tillför djupgående irländsk tullexpertis och en modern teknikplattform för tullhantering i flera länder. Vi ser också stora synergier för flygbolagen genom att kombinera ASD:s RFID-baserade lösningar med Descartes CORE BLE-plattform för spårning i realtid, konstaterar Ken Wood.

Företagets tullösningar hjälper importörer, exportörer och logistikleverantörer att uppfylla irländska lagkrav för import och export. Dessutom hjälper ASD:s RFID-lösningar globala flygbolag och markpersonal att följa de olika flygbolagens regler genom att använda unik identifiering, taggning och spårning.

– I takt med att kunderna i allt högre grad vill hantera fler affärsprocesser med en leverantör, fortsätter vi att lägga till lösningar i GLN för att de ska kunna göra det, säger Edward J. Ryan, CEO på Descartes, och fortsätter:

– ASD delar vår vision om att betjäna den bredare globala logistikgemenskapen av speditörer, transportörer och logistikleverantörer. Vi är glada över att välkomna Aerospace Software Developments anställda, kunder och partners till Descartes, säger Edward J. Ryan, CEO på Descartes.