Utvecklar första AutoStore-projektet i Polen

Hultafors bygger automatiserat lager i Polen. Foto: Element Logic

Det 130 år gamla svenska företaget Hultafors Group är leverantör av premiummärken till professionella hantverkare över hela världen. Efter mycket forskning bestämde Hultafors sig för att ha det huvudsakliga europeiska distributionscentret i Polen och anläggningen blir landets första A-klass automatiserade lager som drivs av AutoStore-systemet.

– Med det automatiska lagret kommer vi att kunna hantera vår framtida tillväxt och förbättra servicen till våra kunder. Vi letade efter en partner som skulle stödja oss med kunskapen och erfarenheten inom AutoStore-lösningen med en lokal närvaro i Polen, säger Nicklas Axell, Group Logistics Director på Hultafors Group.

Hultafors investerar i ett AutoStore-system och conveyorteknik. Starten av verksamheten är planerad till Q2 2021.

– Vi är oerhört glada över samarbetet med Hultafors-teamet under realiseringsfasen. Hittills var det ett stort nöje att arbeta med dem och jag tror att vi kommer att bygga ännu starkare partnerskap nu. Vi är också väldigt glada över att vara den första på den polska marknaden med AutoStore-systemet och jag är säker på att det kommer att vara en bra referens , tillägger Anna Wiśniewska, vd Element Logic Polen