Bring etablerar nytt center för redovisningstjänster i Helsingborg

Lisbeth, Irene och Katarina. Foto: Bring

Bring ökar sin närvaro i Sverige genom att etablera ett eget center för redovisningstjänster i Helsingborg. Över 30 nya arbetstillfällen skapas för att betjäna de 60 bolagen i Bring-koncernen som verkar i fyra länder.

Den nya enheten i Helsingborg kommer att ha en central roll inom koncernen genom att hantera redovisningen för hela den nordiska verksamheten. Detta innebär en övergång från att köpa in dessa tjänster från utlandet, vilket koncernen gjort sedan 2000, till att själva driva dem internt från och med 2025.

–  Nästa år utökar vi med en ny redovisningsavdelning, och samlar därmed viktig kompetens för koncernen på en plats. Med en orolig omvärld, nya regelverk och säkerhetshot så har vi tagit ett klokt beslut inför framtiden, säger Irene Contardo, direktör koncernredovisning Posten Bring.

Irene berättar att den tekniska utvecklingen har automatiserat många standardiserade arbetsuppgifter, vilket lämnar plats för mer intressanta och utmanande uppgifter.

– Teknologiutvecklingen har gjort att vi kunnat automatisera våra processer, det skapar nya möjligheter och behov av ny kompetens. Vi använder redan robotisering, chatbot och maskininlärning. Under året kommer vi att vidareutveckla vårt användande av AI. Vi kommer att bli en av Nordens mest teknologiorienterade redovisningsavdelningar. Vi hoppas kunna anställa en bra mix av nyutexaminerade och erfarna ekonomer som har ett stort intresse av teknologi, fortsätter Contardo.

De första anställda på den nya avdelningen ska vara på plats nästa vår, och innan utgången av 2025 ska avdelningen vara komplett. På kontoret i Helsingborg finns idag Accounting, IT och Lönecenter – och snart också redovisning för alla koncernens bolag.