DB Schenkers nya logistikanläggning automatiseras av Element Logic

AutoStore-lösningen som Element Logic levererar är på 25 000 backar, 6 karusellportar och 26 robotar som plockar.. Foto: lement Logic

DB Schenker Logistics tar över driften av modeföretaget MQ Marqets lagerhantering, i sitt logistikcenter i Landvetter utanför Göteborg. Den större delen av MQ Marqets lösning kommer att automatiseras med AutoStore – en robotbaserad automationslösning från Element Logic.

DB Schenker erbjuder AutoStore som en del av sina lagerlösningar för att bättre kunna betjäna kunder inom elektronik-, fordons-, e-handels- och omnichannel-industrier. AutoStore från Element Logic är ett automatiserat robotsystem där lagringsbackar transporteras till lagerpersonalen som slipper gå runt i lagret och plocka från olika hyllor. Något som förbättrar driftseffektiviteten, ergonomin samt sparar fasta och rörliga kostnader. I slutändan innebär det snabbare ledtider och en förhöjd köpupplevelse för slutkunden.

AutoStore-lösningen för modekedjan MQ Marqet AB kommer att implementerasunder hösten. Lösningen i det här fallet innehåller förutom robotar, backar och plockstationer också en sorteringsanläggning för utgående sortering samt en sektion för hängande plagg. Det är en logistiklösning som är utformad för att kombination med andra automatiseringstekniker kunna hantera såväl e-handel som butikspåfyllnad för MQ Marqet.

AutoStore-lösningen som Element Logic levererar är på 25 000 backar, 6 karusellportar och 26 robotar som plockar. Förutom att sköta driften åt MQ Marqet har DB Schenker den strategiska ambitionen att utöka AutoStore-lösningen att den kan användas av flera kunder samtidigt – med fokus på ökad tillgänglighet och service för slutkunden.

– Vi är givetvis väldigt glada och stolta över att kunna erbjuda våra kunder möjligheten till Automation och just AutoStore, samt att få möjlighet att göra det med en sådan erfaren partner som Element Logic säger Anders Holmberg, Head of Business Development & Solution Design på DB Schenker.