Cellbes satsar på lager med AutoStore-lösning

AutoStore-systemet är designat för att klara 1 700 orderrader i timmen. Foto: Element Logic

E-handlaren Cellbes var trångbodda i sin befintliga lagerverksamhet och hade behov av att modernisera sin anläggning. Då valde man att bygga ut, outsourca driften och automatisera sitt lager med AutoStore från Element Logic.

– Denna transaktion är ett stort steg framåt för oss då den ger oss möjlighet att till 100% fokusera på att utveckla Cellbes e-handel och vårt totala erbjudande. Detta ger oss även möjlighet att fortsätta vår expansion och på ett med professionellt sätt under lång tid möta kundernas förväntningar på ledtid och leverans, kommenterar Cellbes vd Charlotte Nordén.

I fas ett fokuserar man på plock och pack, sköter 62 robotar och 15 operatörsportar plock och pack. AutoStore-systemet är designat för att klara 1 700 orderrader i timmen och har även ett bansystem kopplat för att hantera inbound, outbound,

– Vi är glada att Cellbes har valt att satsa på säkerställd kvalitet, kostnadseffektivitet och flexibilitet i sin lagerverksamhet genom AutoStore. Automatisering är en naturlig väg att gå när logistiken förändras så radikalt som den gör nu, särskilt inom retail och e-handel, med helt andra kompetenskrav, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic Sweden.
sortering och waste.