Norwegian levererar högre enhetsintäkter

Norwegian har beslutat att ställa in 22 långdistansflygningar till USA. Arkivbild

Norwegians trafiksiffror för februari visar att bolagets strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet fortsätter att leverera betydligt högre enhetsintäkter och bättre punktlighet. De senaste dagarna har dock efterfrågan på vissa linjer minskat och bolaget har därför beslutat att ställa in 22 flygningar mellan Europa och USA.

I februari valde 1 955 585 kunder att flyga med Norwegian. Den planerade kapacitetsminskningen och optimeringen av linjenätet fortsätter att påverka siffrorna positivt. Punktligheten för februari var på 84,2 procent och kabinfaktorn var på 81,7 procent, upp 0,2 procentenheter.

– Jag är mycket nöjd över att vi fortsätter att leverera enligt strategin om att återigen bli lönsamma efter flera år med betydande tillväxt. Det här är den elfte månaden i rad som den planerade kapacitetsminskningen påverkar enhetsintäkterna. Jag är även nöjd över att punktligheten förbättras eftersom jag vet hur viktigt det är för våra kunder. Samtidigt har vi de senaste dagarna noterat en minskad efterfrågan på vissa linjer till följd av coronavirus och därför har vi beslutat att ställa in ett antal flygningar mellan Europa och USA, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

De senaste dagarna har Norwegian noterat en minskad efterfrågan på vissa linjer. Det gäller särskilt flygningar längre fram i tiden medan resor inom de närmaste veckorna påverkats i mindre grad. Bolaget har därför beslutat att ställa in 22 långdistansflygningar mellan Europa och USA. Norwegian har få flygningar till Norditalien och andra regioner som är kraftigt påverkade av viruset. Bolaget har därtill en större andel semester- och fritidsresor som ser ut att vara mindre påverkade än affärsresor. Dessutom har Norwegian redan minskat kapaciteten med närmare 15 procent under 2020.