1,9 miljoner passagerare i oktober hos Norwegian

Samarbetet mellan Norwegian och Widerøe bidrar till ökad flexibilitet på inrikeslinjer i Norge. Foto: Norwegian

I oktober hade Norwegian 1,9 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 86 procent. Oktober var en aktiv resemånad, både på inrikeslinjer och till populära sol- och baddestinationer.

– Vi är glada över att kunna leverera ännu en månad med starka trafiksiffror. I oktober har våra passagerare särskilt uppskattat linjerna till populära semesterdestinationer. Bland annat har över en halv miljon resenärer i Norden flugit med oss till Medelhavsområdet. Det här visar att vi har ett produkterbjudande som kunderna uppskattar, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I oktober hade Norwegian 1 885 606 passagerare, 57 procent mer än oktober förra året. Kabinfaktorn var på 85,8 procent. Kapaciteten var 2 703 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik var 2 319 säteskilometer. Norwegian hade i genomsnitt 67 flygplan i drift i oktober och 99,4 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 84,2 procent i oktober.

– På grund av den generella prisökningen ser vi att efterfrågan blir lägre under den kommande vintersäsongen. Tack vare bra samarbete med kollegor och fackföreningar samt flexibla leasingavtal på våra flygplan, har vi en bra position för att kunna hantera den lugnare perioden på ett bra sätt. Vi känner oss dessutom trygga med att vårt produkterbjudande motsvarar resenärernas önskemål och att det kommer bidra positivt till att få marknadsandelar, fortsätter Karlsen.

Samarbetet mellan Norwegian och Widerøe bidrar till att affärs- och fritidsresenärer gynnas av större valmöjligheter, ökad flexibilitet och genomgående resor på inrikeslinjer i Norge. Norwegian rekryterar nu aktivt 700 nya kollegor till sommarsäsongen 2023 då nya linjer och fler avgångar till attraktiva destinationer erbjuds.