Affärsresenärerna återvänder till Norwegian

Norwegian hade 1,9 miljoner passagerare i september. Foto: Norwegian

I september hade Norwegian 1,9 miljoner passagerare och en kabinfaktor på över 85 procent.

– Även september var en bra månad med många resenärer både inom samt till och från Norden. När vi nu går in i höstlovssäsongen märker vi en särskilt stor efterfrågan på resor till populära destinationer i Europa, både till stränder och storstäder. Vi är också glada över att antalet affärsresenärer har ökat efter sommaren. På de mest populära affärsresedestinationerna i Norge är antalet resenärer tillbaka på 2019 års nivå, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I september hade Norwegian 1 873 850 passagerare, mot 977 719 i september 2021. Kabinfaktorn var på 85,2 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 618 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 2 230 miljoner säteskilometer. I september hade Norwegian i genomsnitt 67 plan i drift, och 98,9 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 80,1 procent. Samtidigt landade 95 procent av alla flygningar enligt tidtabell eller inom en timme.

– Vi förväntar en lägre efterfrågan under vintersäsongen som vi nu går in i. Norwegian är väl förberett att hantera den lugnare perioden, både genom noggrann planering av linjenätet, flexibla leasingavtal för flygplan genom power-by-the-hour-avtal och bra avtal med fackföreningar. Vi lanserade nyligen trafikprogrammet för sommarsäsongen 2023 med ett förbättrat utbud på populära resmål i Europa. Det här innebär även att vi nu anställer 700 nya kollegor fördelat på alla våra baser, fortsätter Karlsen.

Samarbetsavtalet mellan Norwegian och Widerøe blev klart i september och innebär större flexibilitet och ett bredare urval på inrikeslinjer i Norge. Dessutom innebär det nyligen lanserade sommarprogrammet fler avgångar till de mest populära destinationerna, vilket ger kunderna ökade resmöjligheter.