Wolt och MAX storsatsar på gemensamt samarbete

Storsatsningen är det mest omfattande kommersiella samarbetet Wolt ingått med en enskild restaurangaktör på den svenska marknaden. Foto: Wolt

MAX och Wolt har gått samman för att erbjuda matleveranser direkt från restaurangens app. Wolt kommer att sköta leveranserna från hamburgerrestauranger i Sverige, Polen, Norge och Danmark, samt ge all support kring matleveranserna.

Detta är det mest omfattande samarbetet Wolt har med en enskild restaurangaktör i Sverige. Samarbetet började redan 2018 då företaget blev leveranspartner för hamburgerrestaurangens mat beställd via deras plattform. Nu kan restaurangaktören, med hjälp av sin nya logistik- och distributionspartner, erbjuda leveranser direkt från sin egen app eller webbplats.

Samarbetet med hamburgerrestaurangen kommer även att omfatta Polen, Norge och Danmark, där konceptet kommer att lanseras senare i år.

Som en del av logistikföretagets logistiklösning kommer företagen även kunna erbjuda support i realtid från det att maten hämtas från restaurangen till att den levereras till kunden.

Det utökade samarbetet med restaurangen är det största kommersiella samarbetet företaget någonsin har genomfört med en restaurangpartner i Sverige.

"Det är ett mycket spännande projekt som är det största i sitt slag för oss hittills avseende omfattning, där våra kurirpartners och vår supportorganisation ska hjälpa MAX närmare 200 restauranger i norra Europa. Med vår hjälp löser MAX kundens hela resa från beställning till leverans, säger Johan Grönvall, VD på Wolt.