Voi vill förbättra för elsparkcyklar i Helsingborg

Voi vill se tydligare reglering för elsparkcyklar i Sverige. Foto: Voi

Arbetet med att hitta fungerande former för elsparkcyklar rullar vidare. Oscar Grönvall, trafikchef i Helsingborgs stad, och Eric André, Nordenchef Voi resonerar om en utökad avsiktsförklaring mellan staden och Voi, om former för att ordna verksamheten och om åtgärder för ett bättre och säkrare användande av elsparkcyklar i staden.

Voi berättar om hur elsparkcyklarna tagits emot runt om i världen och hur de jobbar för att utveckla sin verksamhet i Helsingborg.

– Vi ser att bolagen vidtagit många åtgärder för att förbättra förutsättningarna kring elsparkcyklar under den korta tid vi haft sparkcyklarna i staden. Tyvärr ser vi ändå att det är problem med dåligt uppställda sparkcyklar och buskörning. Med böter för cyklar som ställs i parkeringsförbudszoner och avstängning av konton hoppas vi nå ut till gruppen som förstör för övriga trafikanter, säger Oscar Grönvall.

– Vi är positiva till tydligare reglering för elsparkcyklar i Sverige, och till de riktlinjer vi nu har kommit överens om med Helsingborgs stad. Avsiktsförklaringen är ett gott exempel på hur städer och elscooteroperatörer tillsammans måste arbeta för att hitta lösningar och initiativ som skapar ökad trafiksäkerhet och bättre framkomlighet i stadsmiljön, säger Eric André, Nordenchef Voi.