TNT ökar kapaciteten på Jönköping Airport

Boeing 737 på Jönköping Airport.

Sedan den 2 december trafikeras TNTs  linje Bryssel –Jönköping med en Boeing 737 som ersätter  den maskin som flugit sträckan sedan starten 2007. Den nya flygplantypen lastar 16,5 ton gods istället för 10-12 ton som hittills varit maximalt med den tidigare maskinen BAE 146. 

Dessutom förkortas flygtiden på sträckan med 10-15 minuter vilket inte är oväsentligt för denna typ av gods. Produkten heter TNT Innight och är bolagets unika koncept med leverans i Norden före klockan 07.00 på vardagar.

Jönköping är genom sitt läge navet i verksamheten som knyter ihop noderna i Bryssel, Baden-Baden, Helsingfors, Oslo och Billund.

- Det här är ett viktigt steg i TNT Sveriges ambition att säkerställa vår höga servicenivå och utveckling av Innight. Vår  Innight-tjänst har varit mycket uppskattad bland våra kunder och har växt kraftigt under senare år och därför har vi behov av att utöka vår kapacitet mellan Benelux-regionen och Norden.

- Vi har sett hur den här verksamheten utvecklats dramatiskt under de senaste åren och med den nya kapaciteten så hoppas vi nu att den utvecklingen fortsätter och att fler företag upptäcker möjligheterna till snabbare leveranser, säger Sten Norinder, VD och flygplatschef på Jönköping Airport.