Schweiziska flygbolaget Zimex Aviation flyger frakt åt PostNord

PostNord börjar åter flyga frakt från Jönköping till Stockholm-Arlanda. Foto: Jönköping Airport

I maj börjar PostNord flyga post från Jönköping till Stockholm-Arlanda. Flygplanen kommer lyfta fyra kvällar i veckan, måndag till torsdag och det är det Schweiziska flygbolaget Zimex Aviation som har förtroendet att transportera post i Sverige åt PostNord.

PostNord började trafikera Jönköping med postflyg när man startade upp med flyg från Stockholm-Arlanda till Jönköping. Detta efter ett nästan tre år långt uppehåll. Nu kommer det alltså att flygas gods i båda riktningarna.

– Sverige är ett land med långa avstånd, och för att leva upp till kravet på att brev ska komma fram inom två dagar behöver vi ta hjälp av flyget. Jönköping ligger rätt för försändelser till och från brevterminalen i Nässjö, säger Tomas Granmar, chef flyg och tåg på PostNord Sverige.

Den totala fraktvolymen som hanterades på flygplatsen hade en ökning med 61 ton under årets första tre månader, jämfört med motsvarande period föregående år. Jönköping Airport välkomnar PostNords satsning och fortsätter samtidigt sitt arbete med att utveckla flygplatsens fraktverksamhet.

– Självklart är detta en positiv nyhet för oss som går helt i linje med vår målsättning att utvecklas på fraktsidan. Utöver PostNord har vi sedan årsskiftet sett en markant ökning av ad hoc-flyg, inte minst från England. Något som tillkommit tack vare att vi nu har ett godkännande av Tullverket om Tillfälligt tullager, som möjliggör mottagande av gods från tredjeland, säger Henrik Älverdal, Kommersiell chef på Jönköping Airport.