Vitryska järnvägen presenteras på årets logistikmässa i München

Stadlers FLIRT i vitryska järnvägsbolagets färger på stationen i Minsk. Foto: Tumash

Vitryska järnvägen kommer att informera om företagets potentiella transportprestanda i samband med den internationella Transport & Logistikmässan, som startade den 5 maj i München.  

Enligt västeuropeiska bedömare använder Vitryssland mässan bland annat till att öka affärskontakterna med västliga företag och för att bryta isoleringen från marknaderna bland annat i EU, vilket också bekräftas av den vitryska sidan.

– Vi kommer att ha överläggningar med företrädare för ledande speditionsföretag, däribland DB, Schenker, polska PKP cargo och TransContainer om utökning av godstransporter, inklusive containertåg, meddelade det vitryska järnvägsföretagets pressavdelning enligt nyhetsbyrån BelTA.

Representanterna för det vitryska järnvägsbolaget kommer att knyta nya kontakter, föra förhandlingar med företrädare för utländska järnvägsförvaltningar om utvidgat samarbete och för att kunna öka mängden av godstransporter.

Münchens mässa, Transport & Logistics-2015 är världens mest prestigefyllda internationella forum och även det största inom transportbranschen. I år deltar runt 2070 utställare från 60 länder på en yta på 44000 kvadratmeter. Mässan pågår fram till 8 maj.

Vitryska järnvägen är landets statsägda järnvägsbolag. Det opererar längs landets samtliga järnvägssträckor, även med godstransporter. Företagets arbetsstyrka består av cirka 112 000 anställda.