GP Last flyttar till nya anpassade lokaler

GP Last flyttar till nya anpassade lokaler i januari 2024. Bild: GP Last

Efter närmare 70 år i sina nuvarande lokaler flyttar GP Last till nya anpassade lokaler i januari 2024. Det innebär en rejäl satsning inför framtiden. GP Last kommer då kunna erbjuda sina kunder dubbelt så stora lagerytor och tre gånger fler pallplatser än tidigare. Det ger även GP Last en möjlighet att satsa mer på tredjepartslogistik – den del av verksamheten som vd Johan Borglin anser har störst utvecklingspotential just nu.

– Vi har en stor tillströmning av kunder inom tredjepartslogistik eftersom vi erbjuder hög kvalitet på dessa tjänster, säger logistikchef Paul Andersson.

– Med den här satsningen kan vi hjälpa fler nya kunder att utvecklas och växa. Vi tillhandahåller all den service som gör att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet, vilket är vårt framgångskoncept, förtydligar Paul

Den nya anläggningen på Koksgatan 21 i Malmö håller just nu på att specialbyggas av Castellum efter GP Lasts behov. Castellum har varit mycket lyhörda för våra önskemål, trots att vi bara är hyresgäster, säger Johan Borglin. En viktig fördel med investeringen i nya lokaler är att det kommer bli trevligare för oss alla i personalen att jobba, fortsätter han. Det kommer att bli ljusare, fräschare och mer inspirerande. Han betonar också att logistiken kommer att bli enklare, eftersom vi har tänkt igenom hur vi vill jobba och disponerar lokalerna utifrån ett smartare arbetssätt.

Eftersom GP Lasts nya lokaler bara ligger ett stenkast från de tidigare, kommer tillgången till de större transportvägarna vara lika snabb och enkel som tidigare. GP Last kommer även i fortsättningen samarbeta med Schenker, vilket innebär att de sköter delar av Schenkers inrikestrafik, främst sträckan Malmö– Stockholm. Lastbilarna trafikerar även Kristianstad och Gotland. Förutom linjetrafiken har GP Last även distributionstrafik för Schenker.

– Tack vare hårt arbete från ledningens och personalens sida, har vi de senaste åren lyckats vända en negativ trend i företaget till att nu kunna visa upp positiva siffror. Framtiden ser ljus ut för GP Last och satsningen på de nya lokalerna gör att vi har möjlighet att växa och utvecklas som företag, säger Johan Borglin.