ABB lanserar den första autonoma mobila roboten

Tack vare integreringen med programvaran AMR Studio kan nya användare enkelt konfigurera rutter och arbetsuppgifter. Foto: ABB

ABB Robotics lanserar Flexley Tug T702, den första autonoma mobila roboten med Visual SLAM-navigeringsteknik och AMR Studio-programvara. De nya funktionerna möjliggör enkel programmering och drift av flera robotar, vilket minskar driftstiden med upp till 20 procent.

Detta ska öppna upp för en arbetsplats där intelligenta robotar kan arbeta autonomt i en i en verklighet med stor brist på utbildad arbetskraft.

"Kombinationen av mobila robotar och ledande AI-driven navigationsteknik ger oöverträffad flexibilitet och skalbarhet inom intralogistik för ABB:s kunder, i en miljö som går från linjär produktion till dynamiska tillverkningsnätverk. AMR T702 passar perfekt till en lång rad olika branscher, som fordonsindustrin, dagligvaror och logistik, i synnerhet stora, livliga lager och distributionscentraler där miljön hela tiden förändras", säger Marc Segura, chef för ABB Robotics.

Efter förvärvet av schweiziska startup-företaget Sevensense i januari fortsätter ABB att expandera sin portfölj för att möta den växande marknaden för mobila robotar, som förväntas växa med 20 procent årligen till 2026, från 5,5 miljarder dollar till 9,5 miljarder dollar. Visual SLAM-tekniken, som kombinerar AI och 3D-vision, tillåter AMR-system att fatta intelligenta beslut och navigera i dynamiska miljöer, vilket minskar drifttagningstiden avsevärt och möjliggör användning i komplexa omgivningar. Konfigurationen förenklas av AMR-rutter och arbetsuppgifter för oerfarna användare utan programmeringserfarenhet.