DFDS utökar sin order med ytterligare 100 lastbilar från Volvo

DFDS har nu lagt beställningar på totalt 225 elbilar hos Volvo. Logistic Division på DFDS.

 

DFDS intensifierar sitt arbete med att minska koldioxidutsläppen genom att beställa 100 ytterligare elektriska lastbilar från Volvo.

Detta nästan fördubblar antalet elektriska lastbilar i deras flotta. De nya elektriska lastbilarna kommer att sättas in på marknader över hela Europa.

"Vi vill driva övergången till mer hållbar vägtransport. Vår växande flotta av elektriska lastbilar kommer inte bara att bidra till att minska klimatpåverkan av våra operationer. Den kommer också att möjliggöra för DFDS att stödja fler företag som letar efter att minska koldioxidutsläppen i sina leveranskedjor. De 100 nya elektriska lastbilarna understryker vårt åtagande att driva utvecklingen framåt", säger Niklas Anderson, EVP, Logistics Division på DFDS.

De nya elektriska lastbilarna kommer att vara de nyligen lanserade och mer energieffektiva modellerna av Volvo FH Electric och Volvo FM Electric.

"Jag är mycket stolt över att fortsätta vårt nära samarbete med DFDS. Denna beställning på ytterligare 100 Volvo eltruckar är ett bevis på deras förtroende för vårt företag. Den stora ökningen av DFDS ellastbilsflotta visar att nollutsläppstransporter är en hållbar lösning här och nu”, säger Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar.

Bolaget har för närvarande den största flottan av tunga elektriska lastbilar i Europa och tar ytterligare ett steg för att nå målet att minst 25% av sin lastbilsflotta ska vara elektrifierad år 2030. 95 el-lastbilar är för närvarande i drift i Sverige, Danmark, Litauen, Belgien och Nederländerna med de återstående 30 som ska levereras under 2024.