Bokusgruppen överger Almroths för Postnord

Bokusgruppen väljer att i stället samarbeta med Postnord. Foto: Arkivbild

Enligt information från Ehandel meddelade Bokusgruppen i början av 2022 att man planerade att flytta sin e-handelslogistik för Bokus och Akademibokhandeln till Almroths i Norrköping under sommaren, men redan nu är samarbetet över.

"Nu riggar vi oss för framtiden och för att hela tiden kunna möta kundernas nya och ökande förväntningar. Det är en förutsättning för vår konkurrenskraft och för att vi ska fortsätta leverera på våra höga tillväxtmål," sa Maria Edsman, vd för Bokusgruppen, vid tillkännagivandet.

Men enligt senare uppgifter från samma källa har samarbetet redan avslutats. Den här gången väljer bokjätten istället att samarbeta med Postnord TPL.

"Det stämmer att Bokusgruppen tecknat avtal med Postnord TPL för e-handelslogistiken. Vi har tillsammans med Almroths kommit överens om att avsluta nuvarande samarbete. Vi ser att Postnord TPL är rätt samarbetspartner för att vi ska nå de ambitiösa långsiktiga mål vi satt upp för våra e-handelsleveranser, säger Sara Hildingsson, logistik- och e-handelschef för Bokusgruppen, till Ehandel."