Vy växlar upp i Sverige

Vy börjar köra nattåg till Stockholm. Foto: Vy

Nu börjar Vy att köra nattåg till Sverige. Nattågen sätter Vy på tågkartan i Sverige. Nattåget i Norrland är Vys första tåguppdrag under eget varumärke i Sverige. Nattåget går från Stockholm till Luleå / Narvik.

– Vi har köpt flera vagnar som byggs om så att vi får sittplatser under dagen och kupéer med sex sängar på natten, säger Fosen.

– Vi kommer att göra mer än bara att transportera kunden från A till B. Upplevelsen börjar ombord på tåget, därför har vi arbetat mycket med erbjudandet i restaurangen och bistro, där all mat tillagas från grunden, och menyn är inspirerad av nordliga mattraditioner, säger Lokrantz.

Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet till två års förlängning. Cirka 500 000 resor görs på rutten varje år. Avtalet inkluderar även dagtrafik mellan Luleå och Narvik.

– Vy kör redan Norrlands regiontåg, Norrtåg, och har därmed ett nätverk och ett samarbete med lokala aktörer inom turistnäringen. Nu växer vi i Sverige och vi ser fram emot att visa vårt nya erbjudande, som vi har stor tro som kommer att locka många semester- och fritidsresenärer, även i och mellan Norge och Sverige, säger Arne Fosen.