Transwaggon slutför GPS-spårning på hela sin vagnflotta

Transwaggon installerar GPS-spårning på alla sina godsvagnar. Foto: Transwaggon

Vagnleasingföretaget Transwaggon ska installera Savvy Telematic Systems-enheter på ytterligare 7 000 vagnar under de närmaste tre åren och slutföra utrullningen över hela sin flotta på 13 500 fordon. Enheterna som är konstruerade för att fungera även under extremt kalla förhållanden i Skandinavien kan ge GPS-positionsdata i realtid med en noggrannhet på två meter, vilket gör det möjligt för Transwaggon och dess kunder att planera och bearbeta godstransporter mer effektivt.

Vid mer än tusen intressanta platser som last- och lossningsterminaler eller rangerbangårdar kan programvaran automatiskt beräkna avståndet till nästa tion aktuella platser så att planerare kan ha en översikt över alla sina transporter och den exakta positionen för varje vagn.

Savvy-enheter har också inbyggda vibrationssensorer som kan ge planerare och tågförare varningar om definierade trösklar överskrids.

– Efter våra mycket goda erfarenheter hittills ser vi fram emot den andra stora projektfasen”, säger Daniel Schmid, Transwaggons chef för affärsutveckling och upphandling. ”Målet är att alla våra vagnar ska digitaliseras med smarta enheter fram till 2023. Detta innebär att vi kan förse våra kunder med toppmodern telematik som hjälper dem att kontinuerligt förbättra sina logistikprocesser.