Polestar 2 till försäljning i Norge och Sverige

Nu startar försäljningen av eldrivna Polestar 2

Nu startar försäljningen av den eldrivna prestandabilen Polestar 2 i Norge och Sverige. Sedan lanseringen har många människor visat intresse för Polestar 2, och sedan ett par veckor har kunder i Norden kunnat bekräfta sin beställning. Leveranser till de nordbor som redan nu lagt beställning kommer påbörjas under sommaren 2020.

– För många kommer Polestar 2 vara deras första elbil, men vi ser även en stark efterfrågan från kunder som är inne på sin andra eller tredje elbil, vilket är ett mycket gott betyg på vårt erbjudande, kommenterar Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer för Polestar.

Drivlinan i Polestar 2 utgörs av två elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln. Tillsammans levererar de 408 hästkrafter och 660 Nm, där målet är en acceleration 0–100 km/h på 4,7 sekunder. Modellen är också fyrhjulsdriven vilket både borgar för bra stabilitet under aktiv körning och bra framkomlighet vid vinterväglag. Modellen är en femdörrars fastback med ett batteri på 78 kWh, vilket ger en räckvidd på upp till 470 kilometer på en laddning.