Circle K satsar på elbilar

intresset för att hyra elektriska bilar ökar. Foto: Circle K

I takt med att Circle K tredubblar takten på expansionen av egna laddplatser, satsar de nu även stort på uthyrning i av elbilar. Som ytterligare ett led i att underlätta för den gröna omställningen erbjuds uthyrning av elbilar – för att nyfikna kunder ska kunna testa om elbil är ett bra alternativ för dem.

Till sommaren kommer den första omgången elbilar i Circle Ks nya satsning på en elbilspark för uthyrning. Det rör sig totalt om en bit över 100 elbilar av modellerna Peugeot 208, Peugeot 2008, Citroen C4 samt Volvo XC 40. I genomsnitt kommer bilarna att ta kunden i 30-40 mil på en laddning, beroende på exempelvis väder och körsätt. Circle K kommer även att erbjuda månadshyra för elbilarna till ett konkurrenskraftigt pris.

– Circle K jobbar aktivt för att kunna erbjuda miljövänliga alternativ för hyrbilar. Vi ser att bilägandet förmodligen kommer att minska i framtiden, och med vår lösning med hyra av elbilar så tror vi att vi kan bidra till cirkulärekonomin och på så sätt minska utsläppen – och kundernas utgifter. Att erbjuda månadshyra på elbilar gör även att våra kunder i lugn och ro kan testa hur det fungerar, säger Håkan Tiger, kategorichef biluthyrning på Circle K.

Den första omgången elbilar ska ses som en pilot, med tydlig ambition att utveckla erbjudandet och öka antalet bilar under kommande år i takt med att intresset ökar och utbyggnaden av laddplatser når större delar av Sverige. Och man stannar inte vid personbilar, utan även lastbilar ligger i planen framåt.

– Elektrifieringen av transporter ökar kraftigt och det är framför allt de lätta lastbilarna som går i bräschen. Intresset från våra företagskunder att hyra lätta elektriska lastbilar ökar, och vi har redan fått indikationer på förhandsbokningar, säger Lennart Olsson, Senior Manager Pricing & Biofuel på Circle K.