SAS öppnar internationella linjer till Sälen/Trysil

SAS erbjuder internationella flyg till Sälen. Foto: SAS

Under vintersäsongen 2019-2020 kommer SAS börja flyga direkt från Köpenhamn, Aalborg och London till den nya flygplatsen i Sälen/Trysil, Scandinavian Mountains Airport. Från den nya flygplatsen är det kort väg till drygt 250 skidbackar i Sverige och Norge. De nya rutterna möjliggör för danska, skånska och brittiska snöentusiaster att ta del av Skandinaviens ledande vintersportområden på ett helt nytt sätt.

Från nyårshelgen kommer SAS erbjuda totalt fyra nya veckofrekvenser till och från Sälen/Trysil. Rutterna från Danmark och Storbritannien opereras under vintersäsongen fram till påsk. Med över 250 pister i Skistars anläggningar inom 25-40 minuters transfer från flygplatsen, ger de nya SAS-rutterna helt nya möjligheter att nå de skandinaviska skidorterna och fjällområdena i Sälen och Trysil. Samtidigt ingår SAS och SkiStar ett strategiskt partnerskap som bland annat kommer förenkla bokningen av skidresor.

–  Det är mycket glädjande att SAS kan erbjuda de första internationella rutterna till den nya flygplatsen. Korta restider, attraktiv tidtabell i kombination med fantastiska möjligheter till skidåkning och andra vinterupplevelser i de svenska och norska fjällen, är något många efterfrågar. Vi kommer att fortsätta utveckla samarbetet med SkiStar för att ytterligare stärka erbjudandet till våra resenärer och göra det enklare att uppleva den skandinaviska vintern, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS.

Flygtiden från Köpenhamn och Aalborg till Sälen/Trysil är cirka 1 timme och 20 minuter, medan avgången från London tar drygt två timmar. SAS kommer att trafikera Scandinavian Mountains Airport med start den 29 december från Danmark och den 28 december från Storbritannien.