Två miljoner passagerare reste med SAS i september

SAS ökar antalet passagerare med 7 procent. Foto: SAS

I september reste 1,98 miljoner resenärer med SAS, en ökning med ungefär 72 procent jämfört med samma månad året innan. SAS kapacitet ökade samtidigt med 53 procent jämfört med samma period föregående år. Jämfört med förra månaden ökade det totala antalet passagerare med 7 procent och kapaciteten minskade med 5 procent . Kabinfaktorn för september var 78 procent , en förbättring med 24 procentenheter jämfört med september förra året.

Vi är glada över att se antalet resenärer som reste med SAS i september ökade till den högsta nivån sedan pandemin startade. Vi fortsätter arbetet med att göra SAS till ett finansiellt stabilt flygbolag i takt med att transformationsplanen SAS Forward fortskrider

– Under månaden har vi nått överenskommelser med ett antal leasingbolag gällande ett flertal flygplans- och utrustningsleasingavtal. Vi är tacksamma för de leasingbolag som arbetar konstruktivt med oss. Vårt arbete med att förändra befintliga leasingavtal fortsätter så att vi kan uppnå våra mål, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.