Matkahuolto flyttar in hos Logicenters i Vanda

Matkahuolto blir ny hyresgäst hos Logicenters i Vanda. Foto: Logicenters

Nu har Logicenters tecknat ett hyresavtal med Matkahuolto, en av Finlands största leverantörer av pakettjänster. Avtalet avser en totalt 7 350 kvadratmeter stor yta i Logicenters fastighet på Manttaalitie i finska Vanda. Omkring 6 900 m2 av ytan kommer användas som lageryta medan resterande 450 kvadratmeter blir kontor. Förväntad inflyttning beräknas ske under september 2021.

– Jag vill passa på att hälsa Matkahuolto välkomna till deras nya lokaler. Precis som Logicenters så lägger Matkahuolto stort värde i hållbarhetsfrågor där vi ständigt arbetar för att våra verksamheter ska kunna bedrivas på ett så hållbart sätt som möjligt. Därför känns det särskilt bra att få kroka arm med dem och jag ser fram emot att få följa deras utveckling, säger Jarkko Äikää, Commercial Manager på Logicenters i Finland.

Under våren 2019 färdigställde Logicenters en upprustning av anläggningen i Vanda. Fastigheten genomgick en totalrenovering med syfte att kunna möta kraven på framtidens logistikverksamhet och för att minska anläggningens koldioxidutsläpp. När Matkahuolto nu ska flytta in genomför man ytterligare anpassningar i fastigheten för att tillgodose hyresgästens krav på smidiga logistiklösningar.

– Matkahuolto räknar med fortsatt stark tillväxt under kommande år och vi är glada över att kunna erbjuda dem en anläggning som de kommer kunna växa i. Därtill kommer vi att genomföra en rad anpassningar i anläggningen. Bland annat ska vi utforma nya lastningsområden för skåpbilar för att säkerställa att en effektiv och smidig logistikverksamhet ska kunna bedrivas, säger Jarkko Äikää, Commercial Manager på Logicenters i Finland.

Matkahuolto strävar inte enbart efter att anläggningen ska vara anpassad för att enkelt och smidigt kunna bedriva sin logistikverksamhet. Man lägger även stor vikt vid att deras anställda ska ha en trivsam och bra arbetsmiljö.

– Vi på Matkahuolto förväntar oss en fortsatt tillväxt av pakettjänster de närmaste åren i takt med att e-handeln växer. Investeringen av den nya och moderna terminalen gör det möjligt för oss att stärka vårt nätverk och våra tjänster i linje med våra hållbarhetsambitioner. Vi sätter stort värde i våra anställdas trivsel. Därför vill vi ge dem möjligheten att arbeta i en så modern och funktionell miljö som möjligt. Vi är säkra på att Logicenters kommer kunna möta våra förväntningar och vi ser fram emot att få bedriva vår verksamhet här i Vanda under många år framöver, säger Jari Vaino, Chief Operating Officer på Matkahuolto.

Vanda är en del av huvudstadsregionen i Finland och ligger således belägen på en strategisk plats för logistikverksamhet med närhet till såväl den internationella flygplatsen Helsingfors-Vanda som Europavägen E18.