Schenker tar driften av MQ Marqets lagerhantering

Logistiklösningen för MQ Marqet är baserad på en Autostore. Foto: DB Schenker

Schenker Logistics och MQ Marqet har kommit överens om att Schenker tar över driften av MQ Marqets lagerhantering av vilken den större delen kommer att automatiseras i Schenker Logistics logistikcenter i Landvetter utanför Göteborg.

– Vi ser en automatiserad lagerlösning som en avgörande del i vår strategi för tillväxt med den digitala affären i fokus. Våra satsningar på ökad tillgänglighet och service för våra kunder ligger helt i linje med denna utveckling och vi ser att samarbetet med Schenker Logistics gör att vi kommer att ha marknadens bästa logistiklösning för vår planerade tillväxt med ökade volymer på våra B2C-marknader, säger Ingvar Larsson vd, MQ Marqet.

Logistiklösningen är baserad på en Autostore, ett automatiserat robotsystem där lagringsbackar transporteras till lagerpersonalen som slipper gå runt i lagret och plocka från olika hyllor. Lösningen innehåller också en sorteringsanläggning för utgående sortering samt en sektion för hängande plagg. Hela lösningen är utformad för att hantera både e-handel och butikspåfyllnad för MQ Marqet.

– Vi är naturligtvis väldigt stolta över att få MQ Marqet som ny kund. Det innebär att vi nu tar det första steget i att bygga ett modernt automatiserat logistikcenter som gör det möjligt för oss att bättre betjäna den snabbt växande B2C-marknaden hos våra kunder, säger Håkan Nydén, Vice President och Head of Contract Logistics, DB Schenker Cluster SE/DK/IS.

Samarbetet kommer att starta under augusti 2021 och alla implementeringsaktiviteter har redan börjat för att säkerställa en smidig övergång och start. Samma delar som nu implementeras kommer att bli den första delen av en strategisk satsning på en större gemensam automationslösning där även andra företag kan använda lösningen baserat på samma delar av Autostore.