Biltema bygger ut

Bygger otå en totalyta på 233 000 kvadratmeter. Foto: Biltema

Expansionen fortsätter för detaljhandelsjätten Biltema, och nu presenteras massiva tillväxtplaner i form av 16 nya varuhus i Norden samt utbyggnation av lager. Tillväxttakten ökar för Biltema, och i dagsläget är processen för byggnationen av hela 16 nya varuhus med tillhörande café igång i Norden – åtta i Sverige, fyra i Danmark, två i Norge och två i Finland. Med fler varuhus ökar också behovet av lagringsutrymme, och därför expanderar även huvudlagret i Halmstad. Just nu bygger företaget på en totalyta på 233 000 kvadratmeter varav 106 500 kvadratmeter ska bli lagerutrymme.

"Det totala området vi bygger på är stort som 33 fotbollsplaner, och vi har inga planer på att sakta ner i framtiden. Varuhusen är källan till vår blomstrande omsättning, och därför följer vi upp detta med stora investeringar i nya varuhus runt om i Norden", säger Knut Svenningsen, Biltemas koncernchef. 

De 16 varuhus som håller på att byggas kommer att slå upp sina portar under 2021 och 2022, och i varje varuhus kommer nyanställningar på mellan 25 och 60 personer att göras. I Sverige kommer varuhus att öppnas i Eskilstuna, Hässleholm, Ludvika, Oskarshamn, Partille, Ronneby, Stenungssund och Örnsköldsvik.