Logicenters bygger ut sin anläggning i Koskelo

Byggföretaget Fira kommer att sköta utvecklingen av anläggningen. Bild: Logicenters

Nu står det klart att Logicenters kommer att genomföra en nysatsning på sin logistikanläggning Koskelonkuja med en total yta på 15 830 kvadratmeter, drygt två mil nordväst om den finska huvudstad. Den nya lagerytan på 5 800 kvadratmeter kommer att anpassas för framtida kunders behov. Projektet beräknas stå klart under det andra kvartalet av 2023. Det blir Logicenters första projekt på finsk mark där aktören river en befintlig byggnad och uppför en ny sektion som är byggd enligt Logicenters hållbara utvecklingsmål.

– Vi är väldigt glada över att kunna öka vår närvaro i Koskelo-området. Ombyggnationen av Koskelonkuja 4 kommer vara väldigt viktig för oss och skapar moderna utrymmen för våra hyresgäster i framtiden. Dessutom kommer det nya utrymmet att använda uppvärmningsenergi från djupvärmebrunnen som har mycket lägre koldioxidavtryk än traditionella uppvärmningslösningar. Vi kommer också minska utsläppen i byggskedet eftersom vi inte behöver göra om markarbetet för fastigheten, säger Jarkko Äikää, Commercial Director, Logicenters Finland.

Ett avtal har skrivits med byggföretaget Fira som kommer att sköta utvecklingen av anläggningen. Hela projektet beräknas stå klart under det andra kvartalet av 2023.

– Vi är entusiastiska över vårt fortsatta samarbete med Logicenters. Vårt kompetenta och erfarna team kommer att bidra till en toppmodern anläggning i en av Finlands bästa logistikområden, säger Henri Mämmi, direktör för kommersiellt byggande på Fira.

Fastigheten är belägen intill Ring III där man enkelt når Helsingfors och alla andra större städer i de södra delarna av Finland samt Helsingfors-Vanda flygplats. I området Koskelo finns bland andra företagen Byggmax, Avis, Sika och Ruuki Express etablerade.