Biltema väljer ny global transportpartner

Deutsche Bahn kommer att förse Biltema med en global transportservice. Foto: Biltema

Efter noggrann analys av potentiella samarbetspartners står det nu klart att DB Schenker kommer att bli Biltemas nya transportpartner. Dotterbolaget Deutsche Bahn kommer att förse Biltema med en global transportservice. Med en moderniserad samordning säkerställer DB Schenker en effektivare och mer miljövänlig transportlösning som dessutom minskar Biltemas kostnader för sjöfrakt med 50 procent. 

­– Allt är upplagt för ett starkt och produktivt samarbete, säger Knut R. Svenningsen, koncernchef för Biltema och förklarar sedan att Biltema, som förut har samarbetat med Agility Logistics, har en ökande tillväxt och är väletablerade på den nordiska marknaden.

– För att vi ska kunna fortsätta att växa och utvecklas behöver vi ha samarbetspartners med moderna system och digitala lösningar och som har möjlighet att tillhandahålla den volym av distribution som vi är i behov av, det är något DB Schenker har. DB Schenker möter också våra krav på utrymmesoptimering vid transport, vilket i sin tur även minskar vår miljöpåverkan. Vi är säkra på att vår nya samarbetspartner har både kompetensen och engagemanget som krävs för att vi ska nå våra mål.

– Vi är stolta över att vara ansvariga för Biltemas globala transporter, säger Mats Grundius, CEO, Head of Cluster på Schenker i Sverige, Danmark och Island. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans kan fortsätta att utveckla logistiken och därigenom minska miljöpåverkan. I samverkan med Biltema ska vi fokusera på digitala lösningar och att kontinuerligt utveckla vår del av Biltemas distributionskedja.