E-tron släpper smidigt och robust arbetsfordon

Nytt el-fordon från E-Tron. Foto: E-Tron

Nu släpper E-Tron en ny modell av det eldrivna arbetsfordonet Pro Litium som fått namnet Pro Litium Max. Både bredd och längd har utökats och fordonet har utrustats med marknadens största flak inom fordonssegmentet.

Trots sin storlek är Pro Litium Max ett smidigt, robust arbetsfordon med liten svängradie som passar perfekt i parker, bostadsområden eller trånga gator i city. Fordonet är byggt från grunden för att användas som arbetsfordon och är anpassat för våra nordiska förhållanden. Stor fokus har lagts på säkerhet, hållbarhet och arbetsmiljö.

Förutom flakmodellen så finns Pro Litium Max i flera utföranden. Bland annat som VAN med ett skåp helt integrerat i chassit eller en kombinerad variant med både skåp och flak. Pro Litium Max har en topphastighet på 30 km/h vilket gör att den får framföras med AM-behörighet eller traktorkort. Det underlättar för personal utan B-körkort eller t ex yngre sommarjobbare att få framföra fordonet.

Pro Litium Max har stark motor med högt vridmoment, kraftigt aluminiumchassi med 10 års rostskyddsgaranti, skivbroms runt om samt litiumbatteri som standard. Modellen har en större hytt än föregångarna. Standardutrustningen inkluderar servostyrning, komfortstolar, ställbar ratt och eluppvärmd fram- och bakruta som håller rutorna fria från imma och is.