PostNord upphandlar 200 elfordon per år under en fyraårsperiod

Värdet av upphandlingen uppskattas till cirka 280 miljoner svenska kronor. Bild: E-tron

PostNord har precis avslutat en stor upphandling gällande inköp av eldrivna fordon för post- och paketutdelning. Efter en lång process som inkluderat noggranna tester av olika fordonsmärken blev PRO Litium från E-tron  vald som en av vinnarna.

Senaste gången PostNord gjorde en upphandling av eldrivna postfordon var 2017. Efter fem år är nu tiden kommen för en uppgradering av fordonsflottan. Det nya avtalet omfattar cirka 200 fordon per år under en fyraårsperiod, med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år med ett år i taget. Fordonen kommer att fördelas på Sverige, Danmark, Finland och Norge med huvudvikt på den svenska marknaden.

Värdet av upphandlingen som utöver fordonsanskaffning även inkluderar eftermarknad uppskattas till cirka 280 miljoner svenska kronor.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha blivit vald som leverantör i det nya ramavtalet. Våra fordon har återigen bevisat sina kvaliteter när de sätts på prov i verklig miljö. Men så ligger också årtionden av kunskap investerat i våra fordon. Kunskaper vi förvärvat de senaste trettio åren genom att ha servat och reparerat de flesta elfordonsmärken på marknaden inom det här segmentet, säger Håkan Ekestang som är vd på E-tron .

E-tron har arbetat med PostNord sedan 1988 gällande eftermarknad av eldrivna fordon och kliver nu även in och blir fordonsleverantör. Förutom E-tron blev ytterligare två leverantörer kvalificerade till ramavtalet.