E-Tron tar stort ramavtal

Uppskattat behov inom ramavtalet är 20 fordon. Foto: E-Tron

En myndighet som faller under Försvarsdepartementet har nyligen avslutat en upphandling gällande ramavtal för eldrivna arbetsfordon där E-Tron till slut stod som vinnare med sitt fordonsmärke Pro Litium.

Myndigheten genomgick ett grundligt test av totalt fem olika fordonsmärken där fordonen betygsattes efter bekvämlighet, köregenskaper och kvalitet på materialval. Pro Litium från E-Tron stod som vinnare i testerna.

Det uppskattade totala behovet som omfattas av ramavtalet uppgår till en volym om 20 fordon under avtalets längd och avser olika modeller från E-Trons fordonsmärke Pro Litium inklusive en van-modell med kylaggregat.

Fordonsmärket Pro Litium består av helt eldrivna arbetsfordon med olika chassilängder och finns i versioner med flak, skåp kombinerat med flak och i van-version. Fordonen finns i två olika klasser: Motorredskap klass 2 - 30 samt N1 lätt lastbil - 60 kilometer i timmen.

Pro Litium är konstruerade från grunden som arbetsfordon. Det innebär motorer med högt vridmoment, underhållsfria litiumbatterier, kraftigt byggda chassin och hög last- och dragkapacitet.