Småland Airport fär ny direktlinje till Düsseldorf

Eurowings startar trafik mellan Düsseldorf och Växjö Småland Airport. Foto: Småland Airport.

Nu börjar det tyska flygbolaget Eurowings flyga direkt mellan Düsseldorf och Växjö Småland Airport. Det blir två avgångar i veckan, torsdagar och söndagar. Eurowings är ett helägt dotterbolag av tyska Lufthansa. Växjö Småland Airport blir den enda regionala flygplatsen i Norden, som Eurowings trafikerar.

– Det är en fantastisk nyhet för människorna i Sydöstra Sverige. Att välkomna ytterligare ett europeiskt flygbolag till denna region och Växjö Småland Airport. Tyskland är en extremt viktig marknad för inkommande passagerare, för såväl besöksnäringen som näringslivet. Düsseldorf blir därmed flygplatsens andra tyska destination med en direktlinje, två dagar i veckan, säger vd för Växjö Småland Airport Ulf Axelsson.

– Tyskland är vår största och viktigaste utlandsmarknad. Tyskarna stod för över 200 000 gästnätter och ökade med 8,8 procent under 2019. Tyska besökare skapar många bra affärsmöjligheter för besöksnäringsföretagare i vårt län, säger vd för Destination Småland Oskar Wijk.

Från flygplatsen i Düsseldorf finns det ett 40-tal vidareanslutningar med Eurowings, primärt i Europa men även några attraktiva interkontinentala linjer. Utöver dessa destinationer finns det även många fler valmöjligheter med partners till Eurowings.