Wizz Air satsar vidare på Malmö Airport

Wizz Air utökar destinationsutbudet från Öresundsregionen och Malmö Airport. Foto: Wizz Air

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air ser nya möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet från Öresundsregionen och Malmö Airport med en ny flyglinje till Balkanhalvön och Albaniens huvudstad Tirana.

Under våren kommer det för första gången att vara möjligt att flyga direkt mellan Malmö och Tirana. Wizz Air expanderar sin bas på den internationella flygplatsen i Albanien med ytterligare ett flygplan vilket möjliggör etableringen av den nya linjen.

Flygbolaget är ensamma om att trafikera sträckan Malmö Airport – Tirana International Airport Nënë Tereza som blir den enda direkta flygförbindelsen mellan Öresundsregionen och Albanien.

Södra Sverige och Skåne specifikt har en stor andel invånare med rötter på Balkanhalvön och en betydande del av passagerarna förväntas vara resenärer som vill besöka släkt och vänner när världen öppnar upp. Albanien är också en växande turistdestination. Ett relativt oexploaterat litet och bergigt land med en vacker kuststräcka längs Adriatiska och Joniska havet lockar den som vill upptäcka något nytt.