TT-Line utökar sin flotta

Vy över M/S MARCO POLO som nu ingår i TT-Lines linjenät. Bild: TT-Lines

TT-Line ut.ökar sin flotta med M/S Marco Polo. Fartyget har renoverats sedan slutet av 2019 på ett polskt varv och har kapacitet för 215 passagerare. Färjan kommer huvudsakligen att trafikera TT-Lines linjenät till Klaipėda i Litauen med upp till fyra avgångar per vecka.

Färjan byggdes i Nederländerna och trafikerade tidigare i Medelhavet. M/S Marco Polo har tre bildäck, ett däck med hytter och allmänna utrymmen samt ett separat besättningsdäck. Passagerarna har tillgång till 80 hytter samt vilstolar och en cafeteria-restaurang, en reception med ombordshop och en panorama lounge med havsutsikt och integrerad barnhörna.

Dessutom har färjan byggts om enligt TT-Line GreenShip-standarder för hållbarhet. I enlighet med de strikta bestämmelserna för fartyg i Östersjön är M/S Marco Polo utrustad med en scrubber för rening av avgasluft. Dessutom installerade TT-Line en andra bogpropeller för förbättrad manövrering.

– TT-Line utökar sin flotta med färjan M/S Marco Polo till följd av den ökande efterfrågan på södra Östersjöns transportmarknad. Vi är oerhört glada över att vi hittade den här färjan som lätt kan integreras i vår flotta, säger Bernhard J. Termühlen, vd för TT-Line.

Trelleborgs Hamn ser mycket positivt på TT-Lines utveckling med ytterligare en färja och den ökade möjligheten att resa mellan Trelleborg och Litauen vilket stärker korridoren ytterligare. TT-Line har nu totalt sju färjor i trafik i Trelleborgs Hamn till och från Tyskland, Polen och Litauen.