Blidösundsbolaget över trafiken i Stockholms mellanskärgård

Nu tar Blidösundsbolaget över i Stockholms mellanskärgård. Foto: Transdev

Den 1 oktober klockan 05.55 avgick fartyget Värmdö från Vaxholm och markerar startskottet för det nya avtalet mellan Waxholmsbolaget och Transdevs dotterbolag, Blidösundsbolaget. Intensiva förberedelser ligger till grund för att båttrafiken, som nu körs av Blidösundsbolaget på uppdrag av Waxholmsbolaget, ska flyta på smidigast möjliga sätt för resenärerna.

Det nya avtalet gäller i nio år och omfattar driften av 15 båtlinjer med utgångspunkt från Stockholm via Vaxholm till stora delar av mellersta skärgården, samt enstaka avgångar till södra skärgården. Blidösundsbolaget kommer köra trafiken på linjerna året runt med Waxholmsbolagets 18 fartyg inklusive de historiska fartygen Norrskär, Storskär och Västan. Kontraktet omfattar även driften av restaurangerna i ångbåtarna och alla caféer i de övriga fartygen, samt bemanning och tekniskt underhåll.

– Förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader. Det är ett jättestort projekt att få allt på plats och vi har arbetat hårt för att allt ska kunna flyta på så bra som möjligt. Jag är väldigt stolt över att vi respekterade en mycket snäv tidsplan och jag vill rikta ett särskilt tack till alla inblandade, säger Niklas Oscarsson, affärschef på Blidösundsbolaget.

Representanter från både Trafikförvaltningen, Transdev och Blidösundsbolaget var på plats för att uppmärksamma trafikstarten och besättningen bjöd på kaffe och delade ut godispåsar till resenärerna.

– Det är viktigt att presentera oss för resenärerna. Vi kommer träffa många av dem varje dag i nio år och vår avsikt är att skapa en bra relation från första starten. Genom åren har våra passagerare i Stockholms skärgård lärt känna oss som ett pålitligt rederi med en mycket hög känsla för service och bemötande, avslutar Niklas Oscarsson.