DB Schenker bygger ny anläggning på 14 400 kvadratmeter i Södertälje

DB Schenker expanderar söder om Stockholm och etablerar sig i Södertälje. llustration: Liljewall arkitekter

Logistikområdet Stockholm syd får en ny etablering. DB Schenker har fått investeringsbeslut från Tyskland för att köpa fastighetsmark på Almnäs och bygga en 14 400 kvadratmeter stor anläggning som ska rymma både kontor och terminal.

– Om allt går som det ska kan vi flytta in i en nybyggd terminal kring årsskiftet 21/22. Läget gör att vi kan öka vår service till våra kunder i Södertäljeområdet och norra Södermland, kommenterar Mats Grundius, CEO för DB Schenker Cluster Sweden, Denmark, Iceland.

Etableringen är ett resultat av den kraftiga trafikökningen mellan södra Stockholm och DB Schenkers terminal i Lunda, norr om Stockholm.

– Att etablera en terminal i Södertälje kommer att göra det möjligt att leverera tidigare och hämta senare hos våra kunder söder om staden vilket är en stor fördel för såväl avsändare som mottagare av gods. Vi får också en ökad leveranssäkerhet eftersom godset inte behöver passera igenom Stockholm som tidigare vilket minskar risken för förseningar på grund av bilköer, kommenterar Magnus Strand, Head of Division Land för DB Schenker Cluster Sweden, Denmark, Iceland.