Frode Laursen bygger sin tredje lagerbyggnad i Åstorp

Frode Laursen bygger ut 36 000 kvadratmeter lagerbyggnad i Åstorp. Foto: Frode Laursen

Lager- och logistikföretaget Frode Laursen har börjat bygga sin nya 36 000 kvadratmeter stora lagerbyggnad i Åstorp. Ett bygge som kommer att leda till nya arbetsplatser på lagret. Grävmaskinerna är i full gång på byggtomten där Frode Laursen bygger sin tredje lagerbyggnad i Åstorp. Det är full fart på bygget och just nu håller man på att göra klart avloppssystemet, så att man nästa vecka kan påbörja fundamentet till lagerbyggnaden.

– Det blir toppen. Vi ser verkligen fram emot det, säger Pontus Lindgren som är Frode Laursens platschef i Åstorp.

Den nya lagerbyggnaden kommer tillföra 36 000 m² till de befintliga byggnaderna och kommer därmed göra att Frode Laursens logistikcenter i Åstorp sammanlagt blir 166 000 m² stort. Logistikcentret i Åstorp är därmed Frode Laursens största och det är ingen slump.

– Vi upplever ett stort intresse från kunderna när det gäller den fantastiskt bra placeringen vi har här i området, säger Frode Laursens koncerndirektör Thomas Corneliussen och fortsätter:

– Dessutom har vi sedan vårt första lagerbygge år 2006 haft ett väldigt bra samarbete med Åstorps kommun.

När lagret står färdigbyggt kommer det även betyda fler arbetsplatser hos Frode Laursen.

– Det råder inga tvivel om att det nya lagret betyder att vi behöver fler medarbetare, men exakt hur många nya jobb som kommer att skapas kan vi inte säga säkert än. Det kommer vi veta mer om när vi närmar oss inflyttningsdatumet, säger Pontus Lindgren, som redan nu är chef för cirka 300 anställda på de två övriga lagren i Åstorp.

Lagerbygget förväntas vara färdigt i början av 2020.