Nya lösningar för e-handeln

Foto: Atrium Ljungberg

Flera ICA-handlare säger upp sin paketulämningsavtal med Postnord. En lösning på logistikutmaningen är det nya pakeutlämningskonceptet Leveriet. Leveriet lanserades av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg i samband med julhandeln 2018 och erbjuder en helt ny lösning för paketutlämning i ombonade butiksmiljöer med serviceinriktad och
kunnig personalstyrka.

På Leveriet kan man hämta paket från alla stora transportörer, såsom Postnord, DHL, UPS och DB Schenker. Utlämningsstället är den sista pusselbiten i nätköpet, men det är inte alltid lika värdigt som man kan önska. Enligt en undersökning från Kantar Sifo utförd på uppdrag av Atrium Ljungberg, anser fyra av tio att paketombudens främsta brister är långa väntetider och/eller att det är trångt och osmidigt på plats.

Det nya konceptet Leveriet erbjuder hög service, generösa öppettider samt tilläggstjänster som provrum, paketinslagning och möjlighet att göra sig av med otympligt emballage. Allt för att öka servicen och säkra köpupplevelsen hela vägen från nätköp till upphämtning av paket. Leveriet erbjuder även e-handelsaktörer möjlighet att visa och ställa ut sina produkter och på så sätt etablera en personlig och fysisk kontakt med sina kunder.

– Detaljhandeln förändras i och med e-handelns utveckling. Det är en spännande tid och vi på Atrium Ljungberg vill vara med och driva utvecklingen där den fysiska handeln och e-handeln integreras. Vi är övertygade om att den fysiska platsen, där människor möts, kommer att fylla en oerhört viktig roll i samhället och vara avgörande för detaljhandeln även i framtiden, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

De två första enheterna i Stockholm och Malmö är pilotprojekt och Atrium Ljungbergs
ambition är att konceptet ska kunna rullas ut i flera svenska städer. Leveriet öppnade i
Sickla den 29 november och i Mobilia den 4 december. Leveriet kan ta emot leveranser från vilken transportör som helst. I dagsläget sker frakthantering med Postnord, DB Schenker, DHL, UPS och Best Transport.