LloydsApotek öppnar nytt e-handelslager i Järfälla

LloydsApotek nya lager i Järfälla. Foto: LloydsApotek

För att möjliggöra ökad tillväxt för LloydsApotek inom den snabbt växande e-handeln öppnar företaget ett nytt e-handelslager i Järfälla. Planen är att det ska vara i drift redan mars 2022.

– Under de senaste åren har efterfrågan på att handla apoteksvaror på nätet ökat kraftigt. Under helåret 2021 representerar e-handeln 18,9 procent av totalförsäljningen i vår kategori. Självklart följer även vår försäljning denna uppåtgående trend, och vi har framför allt de senaste åren ökat vår försäljning via e-handeln markant. För att kunna tillgodose denna efterfrågan behöver vi skala upp och skapa grundförutsättningar för detta. Där är en förbättrad distribution och logistik avgörande för att tillfredsställa konsumenters förväntningar och behov kring snabba och flexibla leveranser, säger Stig Tornell, vd LloydsApotek.

I tillägg till detta centrala e-handels lager har LloydsApotek sedan innan lokala logistikhubbar med syfte att möjliggöra kortare transportavstånd till slutkund vilket således är mer miljöeffektivt samt möjliggör ännu snabbare leveranser.

– En närhet till våra kunder genom lokala logistikhubbar ser vi som en stark grund för att möjliggöra den bästa kundupplevelsen. Ett centralt e-handelslager med hög kapacitet i tillägg till dessa hubbar ser vi som ett flexibelt och miljöeffektivt sätt framöver, säger Erik Hartgerink, E-commerce operations manager LloydsApotek.