BRA flyger grönt till Visby

I sommar går det att ta flyget till Visby från Norrköping. Foto: Norrköping Airport

Flygbolaget BRA återlanserar en populär flyglinje från Norrköping flygplats inför sommaren 2022. Den går direkt till Visby på Gotland och blir en god möjlighet för både östgötar att besöka Gotland som för gotlänningar att besöka Norrköping med omnejd. Detta kommer att göras med världens mest klimateffektiva regionalflygplan. Visby-Norrköping är en ny destination i BRAs flygprogram i år. Linjen kommer att flygas på onsdagar och söndagar precis lagom till semestern.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda Norrköping och Östergötland en direktlinje till Visby och Gotland med dubbla avgångar, varje vecka hela sommaren. Vi vill med denna direktlinje ta initiativ för att bidra till minnesvärda semesterresor för östgötar, och förhoppningsvis positiv utveckling för länets besöksnäring. Vi är glada att dessutom kunna möta efterfrågan från Norrköping på klimateffektiva och flexibla flygresor till Gotland, säger BRAs kommersiella chef Martin Erkenborn.

– Mycket spännande med en linje till och från härliga Gotland igen. Vi hoppas att många ska komma och upptäcka vår fina region, men vi ser givetvis också en fantastisk möjlighet för alla här i området att ta sig till Gotland på semester. Jättesmidigt och dessutom med Sveriges mest miljömedvetna flygbolag säger Peter Jansson, tf. vd på Norrköping Airport.

– Vi ser också en långsiktig potential i att kunna vara en del i Norrköpings växande marknad, extra spännande är att just en linje mellan Gotland och Norrköping är en perfekt distans för de elflyg som vi hoppas ska kunna börja flyga inom ett par år, avslutar Martin Erkenborn.