Ryanair startar 13 nya vinterlinjer från Arlanda

Ryanair lanserar sex helt nya linjer från Arlanda. Foto: Daniel Asplund, Swedavia

Ryanair tillkännager sitt största svenska vinterutbud någonsin. Ryanair lanserar inför vintersäsongen tretton nya direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport. Sex av dem är helt nya linjer, varav hälften till helt nya destinationer inom Europa. Totalt har flygbolaget lanserat 44 nya direktlinjer från den nya basen på Arlanda sedan öppnandet för ett år sedan.

I samband med ett års-firandet av Ryanairs etablering och basöppning på Stockholm Arlanda Airport inför vintersäsongen, annonserar det irländska lågprisbolaget sin största svenska vintertidtabell någonsin och en fortsatt expansion av sex nya linjer på Arlanda inför vintersäsongen 2022.

Sedan öppningen har Ryanair placerat fyra flygplan på basen och hittills flugit runt 1,5 miljoner passagerare till och från Arlanda. Totalt har flygbolaget nu lanserat 44 nya Europalinjer, varav fem inrikeslinjer, till Göteborg Landvetter, Malmö, Luleå, Visby och Skellefteå. Tjugo av destinationerna är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud.

Ryanair har under året också expanderat på Göteborg Landvetter och återvänt till Malmö Airport med både inrikes och utrikes trafik, viktigt för den regionala tillgängligheten.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Ryanairs fortsatta expansion på den svenska marknaden. Under det första året med verksamhet på Stockholm Arlanda Airport startade de nya 38 linjer, varav fem inrikes, och har blivit ett av Swedavias största och snabbast växande flygbolag. Vi har haft ett bra samarbete med Ryanair i många år och vi ser fram emot att utveckla det ytterligare framöver”, säger Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningsdirektör på Swedavia.

– Vi är glada att fortsätta vårt samarbete med Swedavia, som har sett Stockholm-Arlandas flotta uppgraderas med två miljövänligare B737-8200. Detta stärker inte bara Ryanairs åtagande i landet, utan också vårt fortsättande ledande i miljövänlig flygtrafik som Europas grönaste, renaste flygbolag, säger Jason McGuinness, Director of Commercial på Ryanair.