SAS öppnar ny direktlinje till New York från Landvetter

Till våren att kunna flyga non-stop mellan Göteborg och New York. Foto: Swedvia

SAS utökar sitt linjenätverk och stärker tillgängligheten mellan Nordamerika och Västsverige och startar en ny direktlinje till New York från Göteborg i april 2023. Rutten kommer att trafikeras tre avgångar per vecka med ett nytt Airbus 321 Long Range-plan.

Det finns starka kopplingar mellan Sverige och USA, och New York har länge stått högt på Göteborgsregionens önskelista över nya direktlinjer från Landvetter. En direktlinje till USA innebär kortare restider och förbättrar regionens handelsmöjligheter med USA, som redan idag är Göteborgsregionens största exportmarknad.

Det finns runt 200 amerikanskägda företag i regionen och antalet turister från USA ökade stadigt under flera år före pandemin. Man ser återigen en positiv utveckling och USA är den fjärde största utlandsmarknaden i Västra Götaland. Enligt Tillväxtverket registrerades fler än 150 000 amerikanska gästnätter mellan januari-oktober 2022.

– SAS nya linje till ett av världens mest populära resmål är efterlängtad och detta är fantastiska nyheter för regionen. Det är ett kvitto på det långsiktiga arbetet som vi på Swedavia tillsammans med besöksnäringen och näringslivet har bedrivit under flera år. Linjen förbättrar tillgängligheten till Nordamerika och är ett viktigt tillskott till Landvetters befintliga linjeutbud, säger Anna Strömwall, flygplatschef Göteborg Landvetter Airport på Swedavia.