Nytt direktflyg från Luleå Airport till Paris

Invigningen genomfördes av Swedavia tillsammans med Luleå kommun, Transavia, Quartier Libre, Luleå Business Region och kommunalrådet Fredrik Hansson. Foto: Swedavia

Nu har det varit premiär för ännu en ny internationell direktlinje från Luleå. Frankrikes största researrangör Quartier Libre och flygbolaget Transavia France erbjuder direkttrafik mellan Luleå och Paris under vintersäsongen. Linjen är en kombination av charter för inkommande turister och reguljär trafik för in- och utresande.

För första gången kan resenärer från Frankrike välja Luleå som charterresmål, med direktflyg från Paris varje fredag under vintersäsongen. En stor del av sätena kommer att chartras och säljas via en av Frankrikes största researrangörer Quartier Libre, men övrig kapacitet finns för köp av reguljära biljetter via Transavia France, vilket medför att regionens invånare och näringsliv för första gången kan flyga reguljärt direkt till Frankrike.
 

– Invigningen som genomfördes av Swedavia tillsammans med Luleå kommun, Transavia, Quartier Libre, Luleå Business Region och kommunalråd Fredrik Hansson var en succé, säger Ann-Christin Viklund, Flygstationchef Luleå Airport på Swedavia. Direktflyget är betydelsefullt inte bara för inkommande resenärer och den lokala besöksnäringen, men också för svenskar som vill besöka Frankrike och Paris i vinter.