SLP köper sin tredje logistikfastighet i Borås

Förvärvet omfattas av ett 12-årigt hyresavtal. Foto: SLP

Swedish Logistic Property har genom en bolagsaffär förvärvat och tillträtt ännu en stor modern logistikfastighet i Borås. Det blir bolagets tredje affär i Borås på kort tid. Fastigheten har strategiskt nära anslutning till riksväg 40 i riktning mot Göteborg. Byggnaden är utrustad med modern teknik och den får del av sin energiförsörjning från solceller inom fastigheten. Lagerytorna är försedda med LED-belysning. Det gör att fastighetens profil stämmer väl överens med SLP:s långsiktiga hållbarhetsmål.

Fastighetens uthyrningsbara yta är cirka 9 000 kvadratmeter. I samband med förvärvet ingås ett 12-årigt hyresavtal med Västsvensk Byggskruv, som ingår i samma koncern som säljaren av fastigheten.

– Vi får ännu en gång förtroendet att genomföra en sale and lease back-affär med en stabil hyresgäst. Det visar att vi har stort förtroende på hyresgästsidan och att vi får utdelning för vår vana att hantera den här typen av affärer. Genom förvärvet fortsätter vi även vår tillväxt i Borås och kompletterar vår fastighetsportfölj med ännu en attraktiv logistikanläggning i Borås, säger Peter Strand, vd i SLP.