Wihlborgs förvärvar två fastigheter i Malmö

Lokalerna ligger nära anslutning till Wihlborgs befintliga fastigheter. Foto: Wihlborgs

Wihlborgs har tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Sufflören 4 i Hyllie, som är en kombinerad kontors- och lagerfastighet på 5 100 kvadratmeter, och Sunnanå 12:26 som idag är obebyggd och omfattar cirka 10 000 kvadratmeter markareal. Säljare är Corem Property Group och tillträdet äger rum den 16 december.

Sufflören 4 ligger öster om Pildammsvägen i Hyllie, granne med Wihlborgs befintliga fastighet Sufflören 3. Fastigheten är uthyrd till cirka 50 procent och tillsammans skapar fastigheterna goda möjligheter för utveckling på både kort och lång sikt.

Den obebyggda fastigheten Sunnanå 12:26 har ett välexponerat läge på Stora Bernstorp angränsande till östra Malmö och dessutom i nära anslutning till Wihlborgs befintliga fastigheter Sunnanå 12:54 och 12:53 med hyresgäster som Region Skåne och Veho Bil respektive Lion´s Trucks AB (f.d MAN).

Det totala underliggande fastighetsvärdet uppgår till 70 miljoer kronor.

– Dessa fastigheter blir bra tillskott till områden där vi redan är etablerade och ser fortsatt goda utvecklingsmöjligheter. Förvärvet av Sunnanå säkrar också värdefull mark för framtida projekt, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.